te og cocktails
Te går vidunderligt sammen med andre ingredienser, når du laver lækre mocktails eller cocktails. På ethvert tidspunkt af dagen forvandler te let klassiske drinks, giver delikate noter til et glas champagne og løfter en punch til et raffineret niveau.
Tropicolada mocktail
Du skal bruge:
3 g økologisk Tropicolada
120 ml filtreret vand
40 ml kokosvand
10 ml agavesirup
Lime og tonic
Sådan gør du:
- Lav en koldbrygget te, hvor du lader teen trække i stuetempereret vand i 1 time - gerne i køleskab
- Bland teen med de øvrige ingredienser i et højt glas
- Rør grundigt rundt
- Tilsæt isterninger, lidt lime og tonic
- Servér.
jordbær-mocktail
Du skal bruge:
8 g (eller 2 spsk) Strawberry Granita
20 cl filtreret vand
10 cl limonade
1/2 lime
Sådan gør du:
- Lav en koldbrygget te, hvor du lader teen trække i stuetempereret vand i 45 min. - gerne i køleskab
- Hæld te og limonade i et højt glas med isterninger
- Tilsæt lidt limesaft
- Servér!
Maté mocktail
Du skal bruge:
10 g økologisk Maté Classico
200 ml filtreret vand
5 ml limesaft
Ginger beer
Isterninger
Sådan gør du:
- Lav en te af Maté og filtreret vand ved 90°C grader
- Lad teen trække i 10 min.
- Sæt teen til afkøling i køleskab
- Bland te og limesaft i et højt glas med isterninger
- Tilsæt til slut ginger beer og servér!
MATCHA FRAPPÉ
Du skal bruge:
2 tsk økologisk Matcha Latte
2 tsk rørsukker
2,5 dl mælk
1 håndfuld knust is
Sådan gør du:
- Hæld matcha latte i en drinksshaker.
- Tilsæt mælk og sukker og derefter den knuste is.
- Ryst kraftigt i ca. 20 sekunder. Dette vil skabe et rigt skum til din latte.
- God fornøjelse!
jordbær-granité
Du skal bruge:
8 g Strawberry Granita
20 cl vand
75 g jordbær
1 spsk (15 ml) rørsukkersirup
½ citron
Sådan gør du:
- Lad 8 g Strawberry Granita trække i 20 cl vand ved stuetemperatur i en time.
- Fjern teen og sæt teen på køl.
- Rengør jordbærrene og knus dem i en blender.
- Tilsæt teen til jordbærpuréen.
- Tilsæt derefter rørsukkersirup og et par dråber citronsaft.
- Hæld blandingen i en lufttæt beholder, og stil den i fryseren i cirka 4 timer, skrab hver time med en gaffel for at bryde de frosne dele på siderne i mindre stykker og bringe dem tilbage til midten.
- Når den ønskede granité-konsistens er opnået, så hælder du granitaen i små glas
- Nyd med en ske!
peach crush
Du skal bruge:
24 g Icy Peach
50 cl vand
10 hindbær
50 cl hindbærcoulis (pureret hindbær)
4 cl rosensirup
Sådan gør du:
- Lad 24 g Icy Peach trække i 50 cl vand ved stuetemperatur i 45 minutter.
- Brug en karaffel eller to store glas.
- Tilføj hindbær, rosensirup og hindbærcoulis til Icy Peach-teen.
- Bland med en ske.
- Lad tilberedningen køle af i 1,5 time.
- Server godt afkølet!
LEMONADE MED Thé des sources
Du skal bruge:
8 g Thé des Sources
½ liter lemonade (evt. hjemmelavet)
Et par mynteblade
En skive citron
Sådan gør du:
- Lad 8 g Thé des Sources trække i 30 min. i en hjemmelavet lemonade.
- Fjern teen og stil lemonaden på køl i mindst 1 time.
- Tilsæt et par mynteblade og en skive citron inden servering.
- Voilà!
punch med Alizés Winds tea
Du skal bruge:
8 g Alizés Winds Tea
¼ liter rom
½ liter appelsinjuice
20 cl abrikossaft
2 spsk flydende rørsukkersirup
Sådan gør du:
- Lad teen trække i ¼ liter rom i 4 timer på køl.
- Fjern teen.
- Tilsæt derefter appelsinjuice, abrikossaft og flydende rørsukkersirup.
- Bland punchen med en stor ske.
- Skål!
PU ERH IMPÉRIAL LATTE
Du skal bruge:
8g Pu Erh Imperial
25 cl mælk
25 cl vand
Sådan gør du:
Bryg 8 g te i en blanding af 25 cl vand ved 95°C og 25 cl varm mælk.
Dette er den ældgamle tibetanske tradition med "Po Cha" eller "Smørte".
JASMIN DREAMS
Du skal bruge:
6 tsk Grand Jasmine Chun Feng
3 cl cognac, fx Martell Blue Swift
5 ml frisk citronsaft
10 ml vaniljesirup
Sådan gør du:
- Lad Grand Jasmine Chun Feng trække i 70 cl 75°C grader varmt vand i 15 minutter
- Hæld teen i et stort glas og stil den i køleskabet i 3 til 4 timer
- Hæld cognac, frisk citronsaft, vaniljesirup og teen i en shaker.
- Tilsæt isterninger og ryst i 10-15 sekunder.
- Filtrer derefter i et afkølet glas.
- Servér.
COGNAC SPICY PASSION
Du skal bruge:
8 g (eller 2 spsk) Spicy Passion
10 cl danskvand
3 cl cognac
5 cl Grand Marnier
5 ml rørsukkersirup
Sådan gør du:
- Lad 8 g Spicy Passion trække i 0,5 liter vand ved 80°C i 4 min.
- Lad teen afkøle og hæld den derefter i en isterningbakke.
- Hæld cognac, Grand Marnier og derefter rørsukkersirup i et glas.
- Tilsæt derefter danskvand.
- Afslut med at tilføje to isterninger med Spicy Passion.
- Serveres afkølet med en skive appelsin.
- Voilà