Vores forpligtelser
Fra begyndelsen fik det at besøge teplantager regelmæssigt os til at føle os meget optaget af miljøspørgsmål. Dette førte til, at vi begyndte at udvikle miljøvenlige metoder allerede i 2008 for at mindske tedyrkningens påvirkning af miljøet. Det gør vi stadig ...
Te af den bedste kvalitet
Hos Palais des Thés ønsker vi at kommunikere vores passion for te og introducere dig til teens gastronomiske lækkerier, som ofte er ukendte i de vestlige lande.
Vores te-indkøbere smager og køber på stedet, hvilket har mange fordele og giver os mulighed for at finde sjældne afgrøder ved at kigge uden for det traditionelle leverandørkredsløb. De fleste tefirmaer køber teen, når den lander i Europa. Vi køber den direkte hos teavlerne.
Vores hyppige besøg i teplantagerne giver os mulighed for at garantere regelmæssig kvalitetskontrol af de teer, vi køber, og med jævne mellemrum at tjekke op på plukkemetoderne og den måde teen bliver bearbejdet på.
En ansvarlig købspolitik
Siden Palais des Thés blev grundlagt i 1987 har vi bevaret en konstant tilstedeværelse i plantagerne og dannet varige relationer med avlere bygget på tillid og venskab.
Miljø, bæredygtig udvikling og fair handel er højt prioriterede emner for os.
Vores gode kendskab til teavlerne og deres måder at styre plantagerne på gør, at vi kan kræve, at de arbejder i overensstemmelse med vores indkøbspraksis:
- intet børnearbejde, intet tvangsarbejde
- respekt for miljøet gennem rene landbrugsmetoder
- ingen skovrydning,
- udbetaling af anstændige lønninger til arbejdere
- overholdelse af sundheds- og sikkerhedsstandarder.
Prioritering af papir fra bæredygtige kilder
Hvor det er muligt, bruger vi europæiske trykkerier med certificering til offentliggjorte dokumenter:
- FSC – garanterer, at træet kommer fra "bæredygtigt forvaltede" kilder
- PEFC - understøtter bæredygtig skovforvaltning som en del af ansvarligt forbrug af træ og tilhørende produkter
- Imprim’ Vert – angiver, at trykkeriet overholder en proces, der minimerer miljøpåvirkningen af deres forretningsaktiviteter gennem konkrete tiltag.
Kompensation af drivhusgasemissioner til luftfragt
De fleste af vores sjældne teer ankommer med luftfragt for optimal friskhed, normalt et par dage eller uger efter at være blevet plukket.
For at mindske dette transportens indvirkning på klimaet kompenserer vi vores udledning af CO2 gennem finansiering af bæredygtige udviklingsrelaterede projekter såsom solkomfurer i Cambodja og produktion af grønt kul i Kina.
Denne politik udføres med hjælp fra Action Carbone, en miljømæssig non-profit organisation af GoodPlanet, og er et første skridt i at tage skridt til at beskytte vores planet mod klimaændringer.
Økologisk landbrug
I teproducerende lande er begrebet økologisk landbrug stadig ikke udbredt, og det får ikke samme støtte blandt forbrugerne som i Europa. Men i de sidste 20 år har vi set et stigende antal te produceret ved hjælp af økologiske dyrkningsmetoder og certificeret af organisationer, der normalt opererer i Vesten.
Efter at være blevet opmærksomme på problemerne gennem deres europæiske kunder, er mange planteavlere i stigende grad bevidste om fordelene ved at bruge mere miljøvenlige metoder. Når de står over for problemet med faldende jordkvalitet efter årtiers monokultur, kan landmændene se, at økologiske metoder tilbyder en realistisk løsning til at genoprette jordens frugtbarhed og undgå at dømme deres plantager til et langsomt, men ubønhørligt fald med hensyn til udbytte og kvalitet.
Økologisk certificering
For en plantage er økologisk certificering en stor økonomisk investering: Fordi det kræver større arbejdskraft, presser økologisk landbrug produktionsomkostningerne op for udbytter, der generelt er lavere. Derfor ser man mange små plantager, som allerede anvender metoder, der er totalt kemikaliefri, og som ikke har råd til certificering.
Økologisk landbrug er uadskilleligt fra certificering, som giver officiel anerkendelse af miljømetoder og garanterer forbrugerne et produkt, der er dyrket efter europæiske, amerikanske, schweiziske eller japanske økologiske standarder. Inspektion og certificering udføres af uafhængige organer, der udelukkende er godkendt af offentlige myndigheder til at udstede økologiske mærker. I Frankrig har dette form af AB-mærket, mens det i Europa er "Ecocert". I USA er det USDA Organic; i Japan, den japanske landbrugsstandard (JAS). Nogle ikke-statslige certificeringsorganer såsom den schweiziske IMO er blevet anerkendt for professionalismen i deres tilgang og deres resultater.