Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

BESTIL FOR MERE END 500 KR. OG FÅ GRATIS LEVERING

SafeTea™

Palais des Thés' forpligtelse til fødevaresikkerhed

Ved at sikre højkvalitets produktionsmetoder og -procedurer med vores partnere, har vi hos Palais des Thés altid været optaget af at sikre renheden og fødevaresikkerheden af ​​vores teer. Da kun en lille del af fødevarerne på markedet kontrolleres af myndighederne, byder dette system alligevel på en række begrænsninger. Det har betydet, at vi har været nødt til at tage radikalt stilling til systematisk selvkontrol, især med hensyn til pesticider, der bruges i teindustrien - og det er her SafeTea™ kommer i spil.

Eksklusivt for Palais des Thés, SafeTea™ er et garantimærke, der bekræfter, at alle konventionelle og ikke-økologiske teer er inspiceret ved ankomst til Frankrig i henhold til EU-standard 396/2005. Det betyder, at der for hver forsendelse af hver reference udføres en laboratorietest, som kontrollerer, at pesticidrester ikke overstiger de grænseværdier, som EU har fastsat. Vi har udført sådanne inspektioner siden 2019.

  

SafeTea™: Definition

1.

Al te, som Palais des Thés køber, bliver systematisk inspiceret ved ankomsten til Frankrig i overensstemmelse med kravene i EU-standard 396/2005. Der foretages derfor en inspektion for hver forsendelse af hver reference af te, det vil sige flere gange om året baseret på vores indkøb.

2.

For at sikre et objektivt resultat udføres analysen af ​​et uafhængigt laboratorium, der er akkrediteret af Cofrac på vegne af Palais des Thés.

3.

Der analyseres på de endelige blandinger, så alle ingredienser – som også omfatter frugtstykker, blomsterblade, krydderier osv. – testes. De skal også være sikre at indtage, ikke kun tebladene.

4.

Når der påvises rester af pesticider, der overskrider de fastsatte grænseværdier, frigives teen ikke til salg og returneres til producenten.

 

Hvordan genkender man SafeTea™-produkter? 

Se efter dette mærke næste gang, du handler hos os. Vores produkter, der er mærket, overholder kravene i EU-reglerne om pesticidrester, og at en konkret analyse bekræfter dette.

En fælles forpligtelse mellem Palais des Thés og vores partnere

SafeTea™ er også et strengt program, der kræver en vis mængde engagement fra vores partnere. På grund af ændrede indkøbskrav som følge af implementeringen af ​​programmet, kan tebønder og producenter risikere at få deres te returneret, hvis de ikke opfylder det nye kvalitetskrav for SafeTea™. Dette er en betingelse, som de skal skrive under på, hvis de ønsker at arbejde hos os. Det har heldigvis ført til, at flere tebønder og producenter har taget mere initiativ til at udføre deres egne inspektioner og tjekke på forhånd, inden de sendes til Frankrig. Ved at indlede en sådan forpligtelse håber vi at tilskynde flere partnere til at opretholde en kompromisløs produktionsmodel, der sikrer fødevaresikkerheden ved te.

Teplukkere

Det skal ikke ske på bekostning af smag

Selvom fokus i programmet er på fødevaresikkerhed, er det stadig vigtigt, at smagen ikke negligeres. Smag er stadig vores vigtigste kriterium, når det kommer til at vælge te af høj kvalitet. Derfor er det vores ambition at tilbyde absolut velsmagende, men alligevel helt sikre teer uden at skulle ofre nogen af ​​disse faktorer.

Tasting cups

Hvad med økologisk te?

SafeTea™-programmet gælder ikke for økologiske teer, da de gennemgår deres egne inspektioner og procedurer af Ecocert, et uafhængigt europæisk certificeringsorgan. Indtil videre drejer det sig om 20 % af vores tesortiment, og vi sigter mod at have de resterende teer og urteteer økologisk certificeret i 2026. Det betyder, at SafeTea™ er et midlertidigt arrangement, der sikrer fødevaresikkerheden i konventionelle såvel som ikke-økologiske produkter inden de bliver økologiske.